Go to ...

ZAP NIEUWS

ZAP NIEUWS on YouTubeRSS Feed

Besparen energie scheelt geld


Besparen op energie is makkelijk wanneer je weet waar je op moet letten. Je kunt namelijk niet alleen besparen door met goede isolatie de warmte in je huis beter vast te laten houden of met zonnepanelen je eigen duurzame stroom op te wekken. Besparen energie kan heel gemakkelijk door het verlagen van je energierekening. Zo ben je geen kosten kwijt voor de investeringen in besparingen, alleen maar 5 minuten van je tijd!, prettig geregeld!

Verminderen van je elektriciteitsverbruik

Je kunt gemakkelijk besparen energie door te bekijken welke aanpassingen je in huis kunt doen om je elektriciteitsverbruik omlaag te brengen. Zo kun je de muren bijvoorbeeld beter isoleren of juist de verwarming een graadje lager zetten om te besparen op je gas. Ook kun je de gordijnen vroeger dicht doen om de warmte in huis te houden en de lampen korter aanhouden en uit doen wanneer je de kamer verlaat. Wist je dat je wasdroger, wasmachine en de verlichting in huis de grootste energiesleurpers zijn en je hier honderden euro’s per jaar aan kwijt bent? Gebruik je deze apparaten wat minder en heb je het licht wat korter en minder vaak aan, dan bespaar je al flink op je elektriciteitsverbruik.

Besparen energie levert tot wel 400 euro op

Je kunt jaarlijks tot wel 400 euro besparen op je energierekening door simpelweg een overstap te maken naar een andere energieleverancier. Slecht 35% van de Nederlandse huishoudens geven aan één of meerdere keren overgestapt te zijn. Besparen energie scheelt flink wat geld per jaar op deze manier. Bijna 90% van de bevolking betaalt dus te veel voor gas en stroom, dat is toch zonde! Mensen stappen vaak alsnog niet over omdat ze trouw willen blijven aan hun huidige energieleverancier. Doe je dit niet en stap je over dan kun je samen met de aanpassingen in je woning wel meer dan 400 euro besparen op een niet zo ingewikkelde manier. Start vandaag nog met besparen energie en houdt dit jaar nog flink wat geld in je zak. Stap over en weet zeker dat je niet te veel betaalt voor je gas en stroom net zoals 90% van alle Nederlandse huishoudens wel doet.

About Zapnieuws