Go to ...

ZAP NIEUWS

ZAP NIEUWS on YouTubeRSS Feed

Perceptie & initiatief


We horen het steeds vaker om ons heen. De wereld gaat naar de verdoemenis. De media is geneigd de nadruk te leggen op negatieve berichtgeving. Zoveel en zovaak dat het nieuws ook sturend kan werken. Het negatieve sentiment wordt vergroot en de angst wordt gezaaid. Natuurlijk gebeurd er een hoop ellende, maar is het nodig om daar iedere dag op te hameren? Hoe zou de mensheid zich voelen als we een evenwicht vinden in negatieve berichtgeving en positieve berichtgeving. Zou de beleving van onze maatschappij anders zijn. Zouden we anders in het leven staan en wellicht een wat positiever beeld hebben van de wereld om ons heen?

Perceptie

Het is algemeen bekend dat je de perceptie van een ander kan beïnvloeden. En dat gebeurt iedere dag, door iedereen. De media en dan voornamelijk het nieuws doet dat ook. We horen om ons heen dat er steeds minder mensen televisie kijken en dat heeft te maken met het gevoel wat men hierbij krijgt. Waarom die bak ellende iedere keer over je heen krijgen als je ook via internet zelf kan kiezen waar je zin in hebt. Is het nieuws nog wel te vertrouwen? Of wordt er altijd maar een kant belicht en wordt er geen wederhoor geserveerd? Vooral de nieuwe generatie is helemaal klaar met de traditionele berichtgeving en wil graag zelf een oordeel vormen op basis van eigen gegenereerde informatie via verschillende kanalen.

Initiatief

Zapnieuws is een initiatief om ook eens een andere kant te bekijken en open te staan voor een andere kijk op zaken. We kunnen wel heel zwart wit denken en alles voor zoete koek slikken, maar er is altijd een keerzijde die onderbelicht wordt. Zowel door externe factoren als je eigen aannames. We zullen er zeker niet slechter van worden door de verrijkte informatie op te nemen en daar iets van te vinden of er iets mee te doen. Dit kan natuurlijk met de informatie over negatieve berichtgeving maar ook met informatie over positieve zaken.


Perceptie & initiatief
Positief vs Negatief
De grote angst
Het uitendelijke doel
Zapnieuws en de Media
Draagvlak creëren en meedoen!

About Zapnieuws